Audio verbeteren in uw auto - CaraudioBV

CARAUDIO BV
for fanatics
Ga naar de inhoud
Audio Upgrades voor een beter geluid
Beter geluid krijgt u door een audio upgrade. CaraudioBV verstaat onder audio upgrade het verbeteren van uw huidige audiosysteem door het vernieuwen van (een gedeelte van) de huidige speakers, het aanbrengen van speciaal ontworpen dempingmatten, het toevoegen van een versterker met DSP en het toevoegen van een subwooferbehuizing.
Voor wie is een audio upgrade interessant?
Een audio upgrade is interessant voor u wanneer u het volgende aangepast wilt hebben aan uw huidige audiosysteem:

- Meer dynamiek
- Meer volume
- Minder vervormng
- Vollere basweergave
- Heldere mid/hoog weergave
Speakers voor een zuivere klank
Tijdens de montage van een audio upgrade worden de nieuwe speakers op de originele speakerlocaties gemonteerd. Voor het opimaliseren van de audio weergave van de nieuwe speakers worden de portieren en panelen voorzien van demping- en absorptiematten. Alle verbindingen worden gemaakt middels passende OEM stekkerverbindingen of worden gesoldeerd (onze voorkeur). Na de montage van de nieuwe speakers worden de panelen met de grootste precisie teruggeplaatst. Aan het interieur wordt tijdens de montage geen zichtbare wijzigingen aangebracht.

Haal met speciale dempingmatten het beste uit uw speakers
CaraudioBV gebruikt speciaal ontwikkelde dempingmatten bij de montage van uw nieuwe speakers. De dempingmatten worden aangebracht in de portieren, hoedenplank, kofferruimte en in custom made subwooferbehuizingen. Door het aanbrengen van de dempingmatten worden de resonanties in het plaatwerk in frequentie verlaagd, zodat uw nieuwe speakers een mooi aangename audioweergave leveren. Naast het dempen van resonanties zorgen de dempingmatten er ook voor dat er minder geluiden van buitenaf het interieur van uw auto binnendringen.

Subwoofers voor een diepe basweergave
CaraudioBV voegt graag een subwoofer (of meerdere subwoofers) toe om de basweergave te verbeteren. U heeft de keuze uit diverse maten subwoofers en type subwooferbehuizingen. Welke subwoofer en welke subwooferbehuizing voor u geschikt is hangt af van uw muziekkeuze, de diepgang en het volume die de subwoofer dient te leveren, de ruimte die beschikbaar is en overige factoren.

Versterkers voor power en de juiste controle
Power en juiste controle over de speakers is essentieel voor een perfecte audioweergave. Een versterker is het hart van de audio upgrade en zorgt voor dynamiek en fijnheid in de audioweergave. CaraudioBV werkt met meerkanaals versterkers die naadloos aansluiten aan de originele audiosystemen in de hedendaagse auto. Ook zijn de versterkers zeer geschikt voor EV`s (electric vehicles), doordat het rendement van de versterkers hoog is en het stroomverbruik laag.

Toevoegen van een DSP - digitale sound processor
Een DSP (Digital Sound Processor) is een unit die is opgebouwd uit 3 modules; een actieve cross-over, een parametrische equalizer en een tijds vertragingsmodule (time delay). Met een actieve cross-over wordt bepaald welke audio frequenties worden gefilterd per speaker. Met andere woorden, welke audio frequenties krijgen de speakers wel en welke audio frequenties worden door de actieve cross-over tegengehouden. Speakers zijn ontworpen om een bepaald gebied van de totale audiospectrum te kunnen weergeven.
De audio upgrade pakketten van CaraudioBV bestaan uit separate componenten zoals tweeters - midrange speakers - midlaag speakers en subwoofers. Deze losse componenten hebben hun eigen manier van weergeven. Door de parametrische equalizer in de DSP kunnen wij ervoor zorgen dat de losse componenten niet ieder op zich een weergave hebben, maar als 1 geheel gaan klinken. De parametrische equalizer biedt de mogelijkheid om de totale audio upgrade aan te passen aan het interieur van uw auto en, nog belangrijker, aan uw smaak.
Als laatste biedt een DSP processor de mogelijkheid om een tijdcorrectie toe te passen. Doordat de tweeters - de midrange speakers - de midlaag speakers en de subwoofers op verschillende locaties in de auto geplaatst zijn komt de audio weergave per speaker niet gelijktijdig aan bij uw oren. Dit zijn looptijd verschillen. Met een DSP processor is dit op te lossen door de audio weergave van de speaker die eerder uw oren bereikt dan de overige speakers te vertragen. Dit klinkt simpel in theorie, echter is veel ervaring op dit gebied vereist om tot een aangename audio weergave te komen. Door de ervaring sinds 1984 regelt CaraudioBV uw DSP processor tot uw volle tevredenheid in.

Custom made subwooferbehuizingen - speakerpanelen
CaraudioBV is expert in het vervaardigen van op maat gemaakte subwoofer behuizingen, speakerpanelen enz. Een op maat gemaakte subwoofer behuizing heeft een perfecte passing in uw kofferruimte en is aangepast aan de muziek waar u naar luistert.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak
Voor een duidelijk en vrijblijvend advies, een heldere prijsopgave of voor het maken van een afspraak komt CaraudioBV graag met u in contact via telefoon (06-30 95 35 55) of via e-mail.


Koperweg 11 D
2401 LH Alphen a/d Rijn
(alleen aanwezig op afspraak)
Copyright 2023

KvK: 24151672
IBAN: NL37ABNA0503083410
BTW: NL007105927B01

Koperweg 11 D
2401 LH Alphen a/d Rijn
(alleen aanwezig op afspraak)
Copyright 2023

06-30 95 35 55
Terug naar de inhoud